The key to your health

BoneSetting is iets anders dan fysiotherapie. Bij de handeling BoneSetting gaat men kijken welke gewrichten een subluxatie (blokkade) hebben. Deze wordt dan opgelost. Verder wordt er gekeken naar welke organen deze blokkade mede veroorzaken, of dat er een externe oorzaak is zoals op sociaal, fysiek, psychisch, spiritueel of emotioneel gebied. Ook die blokkades worden in beeld gebracht. Aan het lichaam wordt een prikkel gegeven om een reactie teweeg te brengen waardoor een gezond evenwicht ontstaat. Daarna kan het zijn dat je oefeningen krijgt voorgeschreven, bijvoorbeeld stabilisatie- of rekoefeningen. In sommige gevallen moet de kracht of het uithoudingsvermogen verbeterd worden. De basis is altijd het eerst oplossen van de subluxaties.


 

Wat is het idee achter BoneSetting?

Een BoneSetter is een beoefenaar van gewrichtsmanipulatie. BoneSetting is een oude traditionele geneeswijze waarbij gebruik wordt gemaakt van traditionele manipulatieprocedures om aandoeningen aan het bewegingsapparaat en verschillende gezondheidsklachten te behandelen

Het basisidee achter BoneSetting is dat alle symptomen worden veroorzaakt door een verstoorde balans in het lichaam. Als voorbeeld veroorzaakt een afwijking in de beenlengte een scheefstand van het bekken. Dit kan resulteren in een kromming van de wervelkolom, mogelijk tot aan het hoofd, wat op zijn beurt kan leiden tot nekstijfheid of hoofdpijn en vage gezondheidsklachten. Dit toont aan dat symptomen ver weg van hun werkelijke oorzaak kunnen optreden. Het lichaam kan op veel manieren uit balans zijn.

De onbalans verstoort de lymfestroom, de bloedcirculatie, de werking van de zenuwen, de organen, het immuunsysteem en de hersenen. Daardoor kan de onbalans ook symptomen veroorzaken die op het eerste gezicht niets te maken hebben met het bewegingsapparaat. Omgekeerd kunnen verstoringen in de organen en hersenen ook disbalans geven in het bewegingsapparaat.

Gewoonlijk is de onbalans functioneel en wordt veroorzaakt door omkeerbare afwijkingen in de gewrichten van de ledematen, de wervels en het bindweefsel rond de organen. De afwijking wordt meestal gehandhaafd door aanhoudende samentrekking van spieren en fascia.

Wat is een BoneSetting behandeling?

BoneSetting begint altijd, voordat een gewricht wordt gemobiliseerd, met het losmaken van het zachte weefsel dat het gewricht zoveel uit balans houdt. Daarna begint de BoneSetter met het mobiliseren van de voeten of handen en werkt vanaf daar naar het hoofd of de rug toe. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat het hele lichaam zich kan aanpassen aan de correctie van de verkeerde uitlijningen. Anders zou de correctie niet lang standhouden. BoneSetting is altijd een volledige lichaamsbehandeling.

Het is echter onmogelijk om het hele lichaam binnen een redelijke tijd intensief te behandelen. Een ervaren BoneSetter kan inschatten welke lichaamsdelen het meeste werk nodig hebben en wat voldoende zal zijn om effect te resulteren. De magische methode of speed healing BoneSetting is minstens zo effectief als of zelfs beter dan traditionele therapie bij de behandeling van chronische lage rugpijn en nekpijn of andere lichamelijke klachten.

Na regelmatige BoneSetting-behandelingen voel je je veel beter in balans op emotioneel, fysiek, mentaal en psychologisch vlak. Je voelt je energieker en je immuunsysteem werkt beter. De Magische Methode van Speed Healing: BoneSetting.