The key to your health

Ik wil verlost worden van mijn pijn

Wil je eindelijk weten waar die vervelende pijn vandaan komt en hoe je er vanaf komt? Kom dan eens naar ons inloopspreekuur of maak een afspraak. Elke vrijdag tussen 19.00 -21.00 uur is het inloopspreekuur zonder afspraak.

Wat houdt het inloopspreekuur in?

• De patiënt vult vooraf een korte vragenlijst in en bespreekt de klachten met de bonesetter.

• De bonesetter doet een korte rug- en nek inspectie of onderzoek.

• De bonesetter geeft advies over de bonesetting behandeling, welke wellicht tot een oplossing voor jou probleem kan leiden.

• De bonesetter geeft je alle praktische informatie over het maken van een eventuele vervolg afspraak,

• De tarieven worden besproken (voor vergoedingen verwijzen wij je naar jou aanvullende zorgverzekering)

• Print de korte vragenlijst en vul deze op je gemak thuis in. Voor de eventuele vervolg afspraak meld u zich via de site aan en neemt u de behandel overeenkomst en de uitgebreide vragenlist mee of stuur hem per pdf naar ons via email.

Na de behandeling - Hoe voelt u zich?

Hou er rekening mee dat de pijn na de eerste behandeling(en) toe kan nemen voordat deze vermindert. Dit hoeft niet een slecht teken te zijn, maar een indicatie dat het lichaam op een behandeling reageert. De reactie op een behandeling is echter per patiënt zeer verschillend. Sommige patienten voelen zich direct beter, bij anderen zal deze periode langer duren De bonesetter zal bij elke vervolgbehandeling vast stellen hoe snel je op de behandelingen reageert en of het gewenste behandelresultaat is bereikt, dan zal hij het aantal behandelingen afbouwen en dan de tijd tussen de behandelingen vergroten.

Wat raden jullie aan direct na de behandeling?

• Niet meer te gaan sporten op dezelfde dag als de behandeling.
• Niet zwaar te tillen.
• Zwaar huishoudelijk werk uit te stellen.
• Voldoende water drinken (per uur minimaal 1 glas water)
• Uw lichaam heeft rust en tijd nodig om te herstellen. Het is verstandig hier rekening mee te houden bij het plannen van uw (vervolg) afspraken. Het duurt namelijk ongeveer 3 tot 4 weken voordat het weefsel en uw lichaam volledig is geheeld.
• Na de behandeling een actieve houding aanhouden en niet langer dan 15 minuten actief zitten. Beste houding na de behandeling is liggend op de rug en met een kussen onder knieën. Onder uit hangend op de bank is niet aan te raden. Niet lang in een houding staan

Wat doe je bij tussentijdse klachten?

TheBoneSetters.NL adviseert u om direct contact op te nemen met de betreffende behandelaar voor een afspraak bij tussentijdse klachten. Kleine afwijkingen kunnen zo snel opgespoord worden en gecorrigeerd worden en je kunt acute klachten of een terugval voorkomen. Indien je niet zeker bent van wat de pijn die je voelt betekent en wat je moet gaan doen en of je een vervolgafspraak moet maken, neem dan gerust contact met ons op.

TheBoneSetters.NL behandeling?

4 fases: EHBO (erkenning, herstel, bouwen en onderhoud) Het aantal behandelingen wat u nodig heeft tot herstel zal in ieder geval tussen de 4 en de 10 behandelingen liggen bij een acute klacht.
• De instel fase: is de fase waarin je bekend raakt met jou klachten Je erkent en herkend de klachten
Intensieve/correctieve fase: 
Je krijgt frequent behandelingen. In deze fase worden de meeste correcties gemaakt en wordt de bewegingsvrijheid van de wervelkolom hersteld.
Stabiliserende fase: 
Dit is de fase van de “fine tuning” om optimaal herstel te bereiken. je kunt je dagelijks leven weer oppakken zoals bijvoorbeeld de belasting opvoeren en sporten. Het is bouwen aan een juist belastbaar systeem
• De fase van onderhoud 
The BoneSetters.nl bouwt het aantal behandelingen af om meer stabiliteit te creëren.
• De periodes tussen de behandelingen variëren per patiënt (aard van de klacht, conditie en leeftijd).
• Door het lichaam goed te onderhouden, vermindert de kans op herhaling en houdt de patiënt optimale bewegingsvrijheid. Hierdoor is belasting en belastbaarheid meer in evenwicht.

Omdat iedereen wel eens blootstaat aan hoge belastingen die kunnen leiden tot het ontstaan van klachten (bukken, vertillen, verkeerde houding, stress of angst) kunnen wij geen garantie geven dat u niet opnieuw last krijgt. Om in een optimale conditie te blijven, is het verstandig regelmatig de bonesetter te bezoeken. Hij kan je adviseren welke termijn in jou geval de beste is. Daarnaast is regelmatig voldoende bewegen erg belangrijk, evenals niet roken, met mate alcohol, gezonde voeding, genoeg rusten/slapen en ontspannen.

Als het gewenste behandelresultaat is bereikt, zal de bonesetter je adviseren om een afspraak te maken over een langere tijd. Het is belangrijk om je wervelkolom te blijven controleren of deze in optimale stand is. Kleine afwijkingen in de wervelkolom veroorzaken (nog) geen pijn, maar kunnen, indien niet gecorrigeerd, leiden tot acute klachten. In de meeste gevallen betekent dit, dat je eenmaal per maand, eenmaal per twee maanden of eenmaal per drie maanden de bonesetter bezoekt voor een behandeling. Hoeveel tijd er tussen zit wordt door je klachten en hulpvraag bepaald.

Heb je ook wel eens het idee dat je activiteiten niet goed uitvoert en hiermee je lichaam overbelast? Met de adviezen die wij je geven zal dit minder vaak voorkomen. Deze kunt je dagelijks toepassen om rug- en nekklachten te voorkomen. Om herhalende Klachten te voorkomen ;
• Vermijd zitten met gekruiste benen.
• Verwijder de portemonnee uit je achterzak, de wervelkolom is dan meer in balans.
• Draag geen erg hoge hakken. • Stel de hoofdsteun in jou auto correct af, draag altijd een autogordel en zorg dat uw kinderen veilig bevestigd zijn m.b.v. een autogordel.
• Stel uw achteruitkijkspiegel iets hoger af. Om de auto’s achter je te kunnen zien, gaat je automatisch rechtop zitten.
• Let op je gewicht, zorg voor gezonde voeding, goede slaaphouding en drink voldoende wateren til op een correcte manier.
• Zorg voor voldoende rust
• Laat je wervelkolom en die van uw kinderen regelmatig onderzoeken.Heb je na het toepassen van de tips en adviezen nog regelmatig rug of nekklachten, dan raden wij je aan om bij de bonesetter een afspraak te maken en je te laten onderzoeken.

Ask us a Question

U kunt ons altijd per telefoon of email bereiken voor vragen. Ook kunt u het onderstaande formulier invullen, hier zullen wij dan zo spoedig mogelijk een reactie op geven.